Bibliografia i font de les imatges.

Per la composició dels textos:

- Museu de la ciència i de la tècnica de Catalunya - Museu molí paperer de Capellades -Quaderns de didàctica i difusió-5

- Vocabulari paperer, d'Oriol Valls i Subirà. Edició a càrrec: del Museu molí paperer de Capellades. Pubicat per: Taller Editorial Mateu de Barcelona. Primera edició, maig 1999.

La part gràfica:

- Fotografies fetes el 25 d'abril de 2008, al Museu molí paperer de Capellades, per Ramon Gavarró.

- Gravats de la "Encyclopédie, ou dictionnaire raisonné des sciences, des arts et des métiers". Tome onzieme. Any 1765. Coneguda per l'Enciclopèdia Diderot, perquè qui la va dirigir fou el francés Denis Diderot (1713 - 1784). Fou la primera enciclopèdia universal editada a France entre els anys 1751 - 1772.

- Gravats del llibre "Recuil de planches, sur les sciences, et les arts méchaniques, avec leur explication - Art de faire le papier" per M. de la Lande. Quatrieme livraison. París, any 1767.

- Joc de postals de les "Fabricas de papel de tina - Viuda é Hijo de José Roca y Serra". Publicació feta per: L. Roisin, fotografo, Barcelona.

- Maqueta que hi ha exposada al Museu molí paperer de Capellades, realitzada i cedida pel ribetà Maties Gomà i Tomàs. Fotografies fetes per Ramon Gavarró el 25 d'abril de 2008.